Gestrand in de woestijn en absolute happiness
Door: Coos
02 Januari 2010 | Verenigde Staten, Mesa
Ik heb al bijna twee weken vakantie gehad, die voornamelijk bestond uit het voor pampus op de bank liggen en bij uitzondering naar de koelkast slenteren om daar drinken of eten uit te vissen. Het is hard werken hoor! Exchangestudent zijn. Natuurlijk heb ik ook nog spannende en leuke dingen meegemaakt, lees en huiver…
Twee weken geleden op een maandag hebben we Mei en Noura uitgenodigd om met onze familie naar de lichtjesavond te gaan van de Mormonenkerk. Daar aangekomen was het een drukke bedoeling met lichtjes, geluiden en een mengeling van allerlei soorten mensen. Daar werd natuurlijk het kerstverhaal verteld en er waren iedere avond andere concerten. Ik heb met een hoop zendelingen gepraat, omdat ik wilde weten waar ze vandaan kwamen en wat ze voor werk deden.
Afgelopen weekend zijn Kirsten, Noura en ik gaan paardrijden. Zie je het al voor je! In de woestijn, tussen de cactussen op een paard? Dat was echt supertof. We hebben ongeveer een uur gereden en we werden begeleid door een soort en met van cowboys.
Die middag ben ik opgehaald door Matt (een jongen uit mijn klas) om te gaan kamperen in de woestijn. De eerste stop was om een vriend van hem op te halen (André) en de tweede stop was in de Wall-Mart om chemische soda en spaghetti in blik te halen. Daarna door naar de woestijn. De kampeerplek lag zo afgelegen dat we ongeveer 45 minuten offroad hebben gereden, voordat we aankwamen op bestemming. Daar hebben we het hout klaargelegd voor een kampvuur en de slaapspullen achtergelaten. Omdat er nog een uur licht zou zijn we naar een heuvel gegaan om de zonsondergang te zien. Dat was er één die ik niet ga vergeten, echt prachtig uitzicht. Toen het bijna donker was zijn we naar beneden gelopen en in de truck gestapt om terug te gaan naar het kamp. Matt probeerde om te starten. Truck kapot. Echt heel fijn, in het donker, in the middle of nowhere (met schorpioenen, vogelspinnen en coyoties…) met een kapotte truck. André was een automechanicus dus hij sprong meteen onder de auto om te kijken wat mis was. Uiteindelijke conclusie: we hadden een andere auto nodig die onze auto een stroomschok kon geven . Gelukkig wisten we dat Dan en Chris (mensen in dezelfde klas) in de buurt aan het schieten en jagen waren, dus Matt belde ze op om te vragen of ze konden helpen. Stonden zij dus ook met pech, in dezelfde vallei, met hetzelfde probleem. Heel fijn… Terwijl Dan naar de snelweg ging om hulp te halen, was het al donker en wilden we toch warmte en licht hebben. Met cactussen en andere dode bomen geprobeerd om een vuur te maken. (Tip voor mensen die misschien ooit hetzelfde probleem gaan hebben als ik, cactussen die je omhakt, branden niet! Pijn doen ze wel…) Na een half uur heen en weer rennen om het vuur een beetje aan te houden hebben we de hoop opgegeven en zijn we in de cabine gaan zitten van de truck. Ik had chips en energie repen meegenomen dus die hebben we gegeten. Ondertussen had Dan hulp gevonden aan de snelweg, een man stopte en beloofde meteen hulp te gaan halen. Uur later, geen hulp.
Uiteindelijk hebben we een andere jongen opgebeld om te vragen of hij ons kon komen helpen. Hij heeft eerst Dan en Chris opgepikt en daarna ons. Na een half uur ging de truck aan de praat en zijn we naar ons kamp gereden.
Gelukkig hebben we die nacht geen problemen meer gehad. Ik was bang dat ik het onwijs koud ging krijgen, want we sliepen buiten, maar het viel reuze mee, uiteindelijk twee keer wakker geworden. De spaghetti was echt heel vies. Ik ook eigenlijk, heb meteen een douche genomen toen ik thuis kwam. Ja, ik vond het een echt avontuur!
Die zondag hebben we na een avondje in de bioscoop afscheid genomen van Noura, het meisje uit Frankrijk, ze is weer terug naar huis, want ze zou maar een half jaar blijven. Het afscheid viel me zwaar, we hebben beloofd dat we elkaar zouden opzoeken en we gaan feesten in Parijs (dat is het middelpunt van ons allemaal). Ik mis haar nu al.
Kerst hebben we hier heel uitgebreid gevierd. Michele had al verteld dat ze ons een onvergetelijke kerst wilde geven, nou dat is haar echt gelukt. De grond onder de boom lag bezaaid met pakjes en cadeautjes. Iedere keer dachten we, nu kan het niet gekker worden, en ja hoor, weer een nieuw cadeau! Ik heb onder andere twee graffiti boeken gehad, een kussen, bonnen voor de bioscoop enz. enz. Zelfs uit Nederland ben ik verwend! Van mijn tante heb ik een pakket gekregen met stroopwafels, drop en andere Nederlandse dingen. Daar was ik echt heel blij mee! Ook van mijn vader en moeder nog mooie kado’s gekregen. (Mam, dank je wel voor het streep je slank van de margriet…)
Donderdag en vrijdag zijn we naar de ouders van Mark gegaan. Omdat ik geen jurk kon vinden voor winterformal, ben ik met de hulp van Michele en de zus van Mark begonnen aan het maken van een eigen jurk. Ik verwacht het deze week af te maken. (Foto’s volgen tegen die tijd) Ik vind het echt leuk in het huis van de ouders van Mark. Het is afgelegen en stil en er is altijd wat te doen. Oud en nieuw was niet echt spetterend, ze zeiden Happy New Year, maar dat was dan ook alles, geen vuurwerk, geen knuffels en zoenen en geen champagne. Dat zal wel Amerikaans zijn denk ik.
Een maand geleden had ik nog heel erg het gevoel dat ik het wel genoeg vond en dat ik wel weer naar huis wilde. Nu ben ik echt in een soort stroomversnelling terecht gekomen, alles is nu makkelijker en leuker. Mijn relatie met Kirsten is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd en dat hadden we beiden echt nodig. Nu hangt er een positieve sfeer in het huis en voelt het meer als familie. Tot nu toe heeft de organisatie (Travel Active) gelijk met het verloop van mijn verblijf. In de voorbereiding hadden ze verteld dat we het hele jaar door zouden golven, van absolute happyness tot diepe triestheid. Op dit moment zit ik echt in de top en voel ik me onwijs goed. Nog maar vijf maandjes en dan ben ik weer thuis!
02 Januari 2010 - 19:11
Carmen:
hee coos,
gelukkig nieuwjaar! (ja sorry ik kan er nu ook niet meer dan dat van maken:P) gelukkig heb je het weer naar je zin!:D hoop dat ik je snel weer eens spreek;)
xx -
02 Januari 2010 - 19:26
Mama:
Ik ben jaloers!!! Ik wil óók westernrijden in de woestijn! Het liefst bij die zonsondergang! (maar dan wel met een rijdende auto in de buurt....) Nog maar 5 maandjes en dan kom ik naar je toe. Gaan we dan samen paardrijden?
Dikke knuffel xxxxx -
02 Januari 2010 - 20:49
Tineke En Reinoud:
Jeetje, wat leuk dat je in een woestijn bent geweest. Zeker die zonsondergangen zijn prachtig... Wat een ervaringen daar. Leuk dat je zo'n mooie natuur in jouw omgeving hebt.
Zo'n jaar heeft z'n ups en downs. Dat is helemaal waar. Na een zonsondergang komt altijd de zon weer op...
Een heel fijn 2010 0verigens en geniet nog zeker van je laatste maanden.
groetjes van je buren vanuit een prachtig wit landschap. -
02 Januari 2010 - 23:09
Elise:
GELUKKIG NIEUWJAAAR!
ik ben blij dat je het weer een beetje naar je zin hebt. Maar kan niet wachten tot je weer thuis bent, dikke party ! Ik mis je wel. Maaaaar, have fun daar en ik wil meer foto's zien. Van jou op het paard. ziet er prachtig uit :P hihi.
tot snel :)
kusx -
02 Januari 2010 - 23:15
Albert:
Ha Eva,
Reken maar dat je blog gelezen wordt. En met plezier. Je schrijft geweldig; ik zie het zo allemaal voor me.
En als ik het zo lees zijn die vijf maanen nog veels te kort. -
02 Januari 2010 - 23:17
Milou:
Heeyy Coosie!!
Gelukkig nieuw jaar! =D Dat had ik je ook al gesmst,maar m'n mobiel deed vreemd dus ik weet niet of je m'n antwoord op jou sms nog had ontvangen, zal t je zo nog wel even mailen.
Je moet trouwens nog steeds het adres van je vader mailen, want anders kan ik die schoolkranten natuurlijk nooit sturen xD
Btw, als je naar Noura gaat en je hebt een treinmaatje nodig, ik hou me aanbevolen ;) Hoeft natuurlijk niet, maar als je niet alleen wil reizen ga ik graag met je mee hoor
Wauw die zonsondergang is inderdaad wel heel erg mooi zo in de woestijn! Haha maar je wist zelf toch ook wel dat een levende plant (dus ook cactussen) niet branden voordat ze gedroogd zijn x'D En jij noemt jezelf een kampeerder, hihi
Wat vonden Mark en Michele eigenlijk van jullie cadeau? Ik denk dat het die enorme blauw is rechts van de kerstboom, de stofzuiger ;)
Tot heel erg snel Coosie! Heb echt zin je weer te zien en een echte coos-opmerking te horen xD
xx en veel liefs Mii
03 Januari 2010 - 16:25
Cis:
Feliz Navidad hahaha is weer wat anders... Nou nou je hebt weer genoeg meegemaakt deze ronde. Ben benieuwd wat het volgende blogje gaat worden hihihi. Enne ik wist niet dat jij zo leuk op een knol kunt zitten. Had je geen zere K... daarna.
Nou dikke kus uit sliedrecht.. -
04 Januari 2010 - 07:42
Willeke (stepmom Pim:
ziet er leuk uit, je hebt het dus wel naar je zin.
school lukt ook allemaal?
de beste wensen nog en ik volg je groeten -
04 Januari 2010 - 19:26
Marike:
Wie moet op wie jaloers zijn ik op alle mooie belevenissen of jij op de koude winter hier met sneeuw en ijs
Gelukkig nieuw jaar -
05 Januari 2010 - 16:53
Maribel:
Hey coosje!
kwoel man jij op een paard..:D vett!!! ben zwaar jaloers. Ben druk bezig met leren voor toetsweek(kuch kuch) maarjah jou blog is leuker daan een boke van bsm uit je hoofd leren:p hoop dat je het nog leuker gaat krijgen dan dta je tot nu toe al heb gehad..:D
kussiej mariej -
05 Januari 2010 - 21:13
Lotte - Wel Je Zus:
Lieve Eva!
Leuk al die verhalen! Ik denk vaak aan je hoor! Wat leuk dat het nu beter klikt met Kirsten en het gezellig is binnen het gezin! Dat heb je zeker echt nodig!
Ik moet je nog langer dan 5 maandjes gaan missen, want ik ga naar Cuba en ik kom pas in augustus weer terug... Dus nog 7 maandjes meid! Wel jammer dat ik je tussendoor niet meer zie, en dat terwijl we dan qua kilometers (vanuit Cuba gezien dan) niet eens zo ver van elkaar vandaan zitten! Ik spreek je snel meisje!
Dikke kus of op zijn Amerikaans: Oh my God! I lóóóóóve you!! -
05 Januari 2010 - 21:20
Lotte - Wel Je Zus:
P.s
Ik ben echt superjaloers. Jij zit gewoon in een hempje op een paard in de zon! (oké op dat paard dan niet...) En hier ligt een pak sneeuw van 15 cm en glibbert iedereen over straat! Wij willen ook een beetje zon!! -
09 Januari 2010 - 16:09
Bernadette:
Hoi Eva,
Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar! Mama en ik hebben alletwee gebeld en gesmst, maar we kregen geen gehoor helaas. Dus dan maar virtueel ;)
Daan is succesvol geopereerd 22 december en nog aan het revalideren, maar je zal wel verrast zijn als je hem weer ziet!
De foto's van deze keer zijn echt gaaf! Ik moet niets van paarden hebben, maar jou staat het echt supergaaf... En dat verhaal van die kapotte auto ... ghehehe, ik vind het een heel romantisch idee! hahahaha... Of lees ik het nu verkeerd..
Fijn dat je beter met je uitwisselzus door de deur kunt...
18 Januari 2010 - 15:03
Christus:
Jeezoz, wat een prachtige foto's!!!